žulová kuchyňská deska

Žulová kuchyňská deska

Nejpoužívanějším přírodním kamenem pro výrobu pracovních desek je bezesporu žula. Narozdíl od mramoru má totiž žulová kuchyňská deska mnohem vyšší tvrdost a tedy i mechanickou odolnost. A nejen to. Žulová deska působí v kuchyni velmi luxusně (zejména bílá kuchyňská linka je pro tmavou žulu jako stvořená) a při použití vhodného osvětlení vynikne atraktivní struktura kamene i zajímavé žulové odstíny. Skvěle se hodí i pro barový pult, který se tak stane dominantou každé moderní kuchyně.

Žulová kuchyňská deska je odolná

Díky své tvrdosti je žula přímo předurčena pro použití v kuchyni. Žulová deska snese bravurně krájení, naklepávání masa i vysoké teploty. Odložený hrnec s vroucí vodou, či rozpálená pánev desku nijak nepoškodí. Vždyť žula se mimo jiné používá i jako kámen na gril, kde je vystavena mnohem vyššímu žáru, než v běžné kuchyni.

Údržba kuchyňská desky ze žuly

Žula je navíc téměř neporézní (narozdíl od mramorové desky) a díky tomu odolává i běžně používaným kuchyňským chemikáliím. Odložíte si kolečko citrónu, ukápne vám kečup nebo rozlijete červené víno? Jednoduše vše setřete vlhkým hadříkem a žulová deska zůstane nedotčena, září jako nová. Ostatně to je i celá údržba, kterou žulová deska vyžaduje. A že si jsou výrobci kuchyňských desek odolností žuly jistí, tak o tom nepochybujte. Někteří z nich vám na ni ochotně poskytnou i doživotní záruku.

Žulové desky nemusí být studené

Často zmiňovanou nevýhodou kamenných desek je jejich chlad.

Žulová deska

samozřejmě není žádnou výjimkou, nicméně řešení existuje. Stačí zvolit zdrsněnou povrchovou úpravu a pocit chladu zmizí. Pokud byste však trvali na lesklém povrchu, lze temperování zajistit speciální rohoží, která se instaluje přímo pod žulovou desku (toto řešení se skvěle hodí např. pro kuchyňský ostrůvek). Ohřátí si pak můžete sami elektronicky nastavit na libovolný časový úsek.
NAVŠTIVTE TAKÉ
StejkyBejky.cz